Viisi vinkkiä toimivaan pukeutumiseen!

Kevät on monelle meistä uusiutumisen ja puhdistautumisen aikaa. Yksi uusimista vailla oleva kohde on usein vaatekaappi ja sen sisältö. Alla viisi vinkkiä toimivaan pukeutumiseen.

  1. ”The Vaatteet”. Päätä ensiksi, montako vaatekappaletta aidosti tarvitset. Pura koko vaatekaappisi sisältö sängyn päälle ja käy se läpi vaatekappale kerrallaan. Tee kaksi pinoa: jatkoon ja ei-jatkoon. Mieti jokaisen vaatteen kohdalla tarkkaan, oletko käyttänyt sitä viimeisen puolen vuoden aikana, tuntuuko se oikeasti hyvältä päällä, saatko siitä mielihyvää. Siirrä vaate jompaan kumpaan pinoon. Käy vielä jatkoon -pino läpi uudestaan ja esimerkiksi kahden hyvin samankaltaisten housujen kohdalla valitse kaappiisi ne paremmat.
  2. Laatu vs. määrä. Osta yksi hyvä paita kolmen vähemmän hyvän sijasta. Hanki vain laadukkaita, hyvistä materiaaleista tehtyjä vaatteita. Suosi luonnonkuituja kuten puuvillaa, silkkiä, villaa ja pellavaa. Katso, että vaatteen saumat eivät kierrä ja kangas on leikattu oikein. Ja mitä tärkeintä: hanki vain vaatteita, jotka istuvat täydellisesti päällesi. Pienikin epävarmuus ja hankala olo kertovat vain yhdestä asiasta: vaate on tarkoitettu jollekkin muulle.
  3. Sekoita ja yhdistele. Kun mietit uuden vaatteen ostoa, käy läpi päässäsi jo omistamasi vaatteet. Onko uusi vaate helposti yhdisteltävissä vanhoihin? Muistamista helpottaaksesi luo puhelimeesi kuvakansio ”Vaatekaappi” ja kuvaa sinne jokainen omistamasi vaate. Näin voit helposti tarkistaa vaatteiden yhteensopivuuden ollessasi kaupassa.
  4. Innostu ja inspiroidu. Muoti-ilmiöt tulevat ja menevät. Valitse muoti-ilmiöistä päällesi ne, jotka tukevat omaa tyyliäsi ja ovat osa juuri sinua ja identiteettiäsi. Älä osta itsellesi vaatteita, joissa et tunne olevasi oma itsesi. Ne jäävät usein vaatekaapin perälle pyörimään ja lopulta päätyvät kirpputoreille – laput paikoillaan.
  5. Kysy apua ja inspiraatiota muodin asiantuntijoilta. Myyjät ovat sinua varten ja he tekevät työtänsä intohimosta muotiin. He opastavat sinua oikean koon, oman tyylin ja toimivien kokonaisuuksien löytämisessä.

Back